Είναι ένα συννεφιασμένο απόγευμα. Αυτή, μικρούλα και εύθραστη, με το γαλάζιο φορεματάκι της και τα γαλάζια ματάκια της , κάθεται σ’ένα παγκάκι στο πάρκο παρακολουθώντας τον κόσμο γύρω της: η παιδική χαρά, τα δέντρα, οι άνθρωποι περνούν…μια πεταλούδα αρχίζει να πετάει γύρω της σαν να την καλεί να παίξει μαζί της.

Εκείνη παίρνει ένα γαλάζιο χαρτί και διπλώνοντάς το φτιάχνει μια φωτεινή γαλάζια πεταλούδα. Ξαφνικά, μια άτακτη ριπή ανέμου παίρνει την πεταλούδα της μακριά, ψηλά, φυσώντας την ψευδαίσθησή της σε μια άφταστη κορυφή δέντρου.

Ο ήλιος έρχεται ανάμεσα από τα φυλλώματα και διαχέει τις σκιές του κόσμου τριγύρω. Βλέπει τη σκιά της στο έδαφος και χαμογελά. Με τα μακριά πόδια της σκιάς της, θα μπορέσει τώρα, να πιάσει την πεταλούδα της! Διασκεδάζει μέσα στην παιδική χαρά….σκαρφαλώνει σε δέντρα,τρέχει απέναντι στο πάρκο και μας οδηγεί σε μια διαφορετική οπτική της ίδιας πραγματικότης θόλώνοντας τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Πόσο καθοριστική μπορεί να είναι η πραγματικότητα και πώς η φαντασία μπορεί να μας οδηγήσει σε μια απροσδόκητη ελευθερία;

«A Shadow Of Blue «μια ταινία μικρού μήκους μικτής τεχνικής από τον Carlos Lascano

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments