Δυστυχώς μαθαίνουμε με πολύ αργούς ρυθμούς. Συνεχίζουμε να καταστρέφουμε τη μητέρα φύση και συμμετέχουμε σε πολέμους σε όλη την υφήλιο. Κάθε θρησκεία διατείνεται πως είναι η μία και μοναδική που διδάσκει την αλήθεια ενώ στην πραγματικότητα κατατρέχει, σκοτώνει και κάνει διακρίσεις σε όλους τους άλλους.

Στον υποτιθέμενο πολιτισμένο μας κόσμο, τα παιδιά κακομεταχειρίζονται σωματικά, συναισθηματικά και σεξουαλικά, όμως είναι οι αυριανοί μας ηγέτες. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα τόσο βίαιο και εχθρικό περιβάλλον, πως μπορούμε να έχουμε την ελπίδα για ένα αρμονικό μέλλον; Υποτίθεται πως είμαστε αυτοί που πρέπει να διατηρήσουμε την ειρήνη σε αυτόν τον πλανήτη, όμως δείτε τι κακό προκαλούμε σε καθημερινή βάση!

Σε αυτό το φως, ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής είναι να πετύχει την πνευματική εξέλιξη, να ξεφορτωθεί την αρνητικότητα, να καθιερώσει την σωματική, πνευματική, συναισθηματική και νοητική αρμονία,  να μάθει να ζει με την οικογένεια, την κοινωνία, τα έθνη, με όλο τον κόσμο και όλα τα ζωντανά όντα, να φερόμαστε στους άλλους σαν να είμαστε αδέρφια, ώστε επιτέλους να κάνουμε πιθανή την ειρήνη στη γη.

Elisabeth Kübler-Ross, ψυχίατρος και συγγραφέας


Γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι καταθέτουν την άποψή τους και απαντούν στο αιώνιο ερώτημα…«Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments