Το «γιατί γεννιόμαστε» ήταν στην πραγματικότητα πολύ δύσκολο να το γράψω σε ένα χαρτί. Στην αρχή για πολύ καιρό, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Τώρα όμως νομίζω πως έχω κάτι να πω.

Ο Θεός δημιούργησε τον καθένα μας για διαφορετικό λόγο. Δεν θέλει να κάνουμε όλοι τα ίδια πράγματα γι’ αυτό και μας έκανε όλους τόσο διαφορετικούς. Αν ο Θεός σου δώσει μια καταπληκτική φωνή ίσως να θέλει να τραγουδάς. Ή αλλιώς, αν ο Θεός θέλει να γίνεις αγρότης, να σε δώσει σε μια οικογένεια που ζει σε φάρμα έτσι ώστε να συνηθίσεις τα ζώα και να μην τα φοβάσαι. Και ίσως αν ο Θεός σε κάνει ψηλό όταν μεγαλώσεις, να θέλει να παίξεις μπάσκετ στους Λέικερς ή στους Σέλτικς.

Όταν πέθανε η φίλη μου η Κιμ από τον καρκίνο, ρώτησα τη μαμά μου: Αν ο Θεός έκανε την Κιμ να πεθάνει όταν ήταν μόλις έξι χρονών, τότε για ποιο λόγο την έκανε να γεννηθεί; Η μαμά μου όμως απάντησε πως, η Κιμ αν και ήταν μόλις έξι ετών άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει πως ο αδερφός ή η αδερφή της μπορεί να γίνει ο επιστήμονας που θα ανακαλύψει τη θεραπεία για τον καρκίνο και το κίνητρο για αυτό ήταν η Κιμ.

Όπως ακριβώς εμένα. Αναρωτιόμουν γιατί ο Θεός διάλεξε εμένα και μου έδωσε καρκίνο. Ίσως επειδή να ήθελε να γίνω γιατρός που φροντίζει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Έτσι όταν λένε «Δρ. Τζέισον, κάποιες φορές φοβάμαι πάρα πολύ μήπως πεθάνω»… ή «δεν ξέρεις πόσο περίεργο είναι να είσαι το μοναδικό παιδί στο σχολείο χωρίς μαλλιά», να απαντάω… «Και όμως ξέρω. Όταν ήμουν μικρό παιδί είχα κι εγώ καρκίνο. Κοίταξε τώρα τα μαλλιά μου, κάποια μέρα τα μαλλιά σου θα ξαναφυτρώσουν.»

Τζέισον Γκες, 12 ετών


Γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι καταθέτουν την άποψή τους και απαντούν στο αιώνιο ερώτημα…«Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments