Σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μια νεαρή κοπέλα βιώνει τη βαρβαρότητα της πολιτικής από πρώτο χέρι. Ωστόσο, μέσα από τις αναμνήσεις της και το σθένος της, ίσως η ιδέα της προσωπικής ελευθερίας να συνεχιστεί.

Η αφήγηση και οι εικόνες του Motherland μας ταξιδεύουν  προς το «Metropolis» παρουσιάζοντας χαρακτήρες και στερεότυπα μοτίβα που βρίσκαμε άφθονα την εποχή της προπαγανδιστικής τέχνης στη δεκαετίας του 1920 και του 1930: Το αθώο παιδί, που έχει ανάγκη προστασίας από τον ηρωικό στρατιώτη, τον καλό κυβερνήτη και τον εργαζόμενο πατριώτη …ωστόσο, ένα παιδί μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να πυροδοτήσει μια επανάσταση και να προκαλέσει την κάθε Motherland (Μητέρα Πατρίδα).

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο στην ταινία είναι ότι πρόκειται για μια πτυχιακή εργασία στο «The Institute of Animation Filmakademie Baden-Württemberg» – με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα έργο, δημιούργημα φοιτητών. Η σκηνοθεσία είναι των Hannes Appell και DOP Stevo Arendt με παραγωγούς τον Libor Tesacek και Felix Vollmar.

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments