Ο Πήτερ Ο’ Τουλ, έγινε και πάλι ο ήρως μια ηρωικής σκηνής, αλλά αυτή τη φορά όχι στον κινηματογράφο. Αυτή τη φορά, συνέβη στο Παρίσι, όπου ο μαρκήσιος Λα Φαγιέτ, με τον οποίο συνεπλάκη, διηγείται ότι ο διάσημος σταρ του έδωσε μια μπουνιά, όταν εκείνος του έκανε μια εγκάρδια πρόσκληση, να έρθει στην παρέα τους. Έλαβε το θάρρος να του κάνει αυτή την πρόσκληση, γιατί μερικές μέρες πιο πριν είχε φάει μαζί με τον Πήτερ.

Ο μαρκήσιος, με ματωμένο το στόμα, γύρισε στην παρέα του. Αλλά καθώς έβγαινε, βρέθηκε πάλι μπροστά στον Πήτερ, που περίμενε έξω. Ο τελευταίος τον έπιασε από τους ώμους και του έδωσε μια κουτουλιά!

Τώρα, ο ίδιος ο Πήτερ Ο’ Τουλ έχει μια διαφορετική άποψη για τα γεγονότα. Είχε τσακωθεί -λέει- μ’ ένα άλλο πρόσωπο και θέλησε να το χτυπήσει. Αλλά εκείνος έσκυψε και η γροθιά του Πήτερ βρήκε τον μαρκήσιο που βρέθηκε ανάμεσά τους. Τότε ο μαρκήσιος θύμωσε και μίλησε άσχημα για τον «βρωμοάγγλο» όπως αποκάλεσε τον Πήτερ. Ο οποίος όμως είναι Ιρλανδός και τα λόγια του μαρκήσιου αποτελούσαν διπλή βρισιά γι’ αυτόν. Και τότε τις έβρεξε και του μαρκησίου..

Ο μαρκήσιος ντε Λα Φαγιέτ, κατέθεσε μήνυση  Όταν ο Πήτερ εκλήθη για ανάκριση, είπε ότι δεν έβρισκε τον λόγο να προσέλθει στον ανακριτή, αφού αυτή η υπόθεση μπορούσε να λυθεί μεταξύ κυρίων. Και ήθελε να συναντηθεί με τον μαρκήσιο, για να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Εκεί βρίσκονται τα πράγματα. Μπορεί πράγματι να δοθούν εξηγήσεις, «μεταξύ κυρίων» και το ζήτημα να θεωρηθεί λήξαν. Αν, όμως φτάσει στο ακροατήριο, πολύ θα γελάσουμε..

Περιοδικό Βεντέτα (1966)

Μοιραστείτε το:

Comments