Τούτο το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα μια εξαιρετική θεραπευτική αγωγή  προσεγγίζοντας την καθημερινότητα,  τις ανησυχίες και τα άγχη μας διαμέσου της φιλοσοφικής οδού, δίνοντας μια άλλη ξεχωριστή διάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης των διαφόρων ανησυχιών και προβλημάτων μας.

Ο αναγνώστης μεταφέρεται νοερά σε κάποιο από τα φιλοσοφικά καφενεία του Παρισιού όπου με την συντροφιά ενός φιλοσόφου-έμπιστου φίλου αναλύουν και συζητούν μια ποικιλία προβληματισμών και άλλων θεμάτων  που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπισή και λύση τους. Και η λύση- λύτρωση αυτή προκύπτει σαφώς από μια υγιέστερη εναλλακτική οπτική των πραγμάτων μέσα από την φιλοσοφική τους διόπτρα..

Ένα βιβλίο πραγματική ανάσα για τον αναγνώστη ειδικότερα σε καιρούς χαλεπούς σαν τους τωρινούς.

της Κατερίνας Καρύδη

 

Τίτλος:Πλάτωνας όχι Πρόζακ!  Η εφαρμογή της φιλοσοφίας στα καθημερινά προβλήματα.

Συγγραφέας: Λου Μαρίνοφ

Εκδότης: Λιβάνης- Νέα Σύνορα

Περιγραφή:

Αυτό το βιβλίο βασίζεται στους μεγαλύτερους φιλόσοφους και στις σημαντικότερες φιλοσοφικές θεωρίες της ιστορίας για να σας δείξει πώς να προσεγγίζετε τα σημαντικά θέματα της ζωής σας. Ασχολείται με τα προβλήματα που όλου αντιμετωπίζουν: το χειρισμό των ερωτικών σχέσεων, την ηθική διαβίωση, την αντιμετώπιση του θανάτου, την αλλαγή καριέρας και την εύρεση νοήματος στη ζωή. Δεν έχουν όλα τα προβλήματα λύση αλλά, ακόμα και αν δεν μπορεί να βρεθεί λύση, υπάρχει ένας τρόπος χειρισμού τους έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε λύνοντας είτε αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, αυτό το βιβλίο μπορεί να σας καθοδηγήσει: αντί να προσφέρει επιφανειακές ή σχετιζόμενες με την παθολογία ψευδοϊατρικές προσεγγίσεις του τύπου της Νέας Εποχής, παρουσιάζει δοκιμασμένη από το χρόνο γνώση ειδικά προσαρμοσμένη στο να σας βοηθήσει να ζήσετε με πληρότητα και ακεραιότητα σε έναν όλο και πιο προκλητικό κόσμο.


Μοιραστείτε το:

Comments