Το Psycho είναι απ’τις κλασικότερες ταινίες τρόμου – μυστηρίου σκηνοθεσίας Άλφρεντ Χίτσκοκ, βασισμένη σε νουβέλα του Πήτερ Μπλοχ. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία μόλις κυκλοφόρησε και θεωρείται μέχρι σήμερα μια από τις κορυφαίες στο είδος της.

Η Marion Crane (Janet Leigh) μία νεαρή υπάλληλος κλέβει 40.000 δολάρια από το αφεντικό της και το σκάει. Η νύχτα και η καταρρακτώδης βροχή την αναγκάζουν να διανυκτερεύσει στο πρώτο μοτέλ που συναντά. Ο ιδιοκτήτης του μοτέλ, Norman Bates (Anthony Perkins), της εξηγεί πως μένει μαζί με την άρρωστη, ηλικιωμένη μητέρα του σε μια έπαυλη στην κορυφή του λόφου. Μετά από μία μικρή ξενάγηση στο δωμάτιο, η γυναίκα αποσύρεται στο δωμάτιό της. Καθώς κάνει ένα σύντομο ντους, λίγο πριν κοιμηθεί, η γριά εμφανίζεται από το πουθενά και της επιτίθεται με ένα τεράστιο μαχαίρι την χτυπώντας τη μέχρι θανάτου.

Σύντομα, η αδελφή του θύματος, Lila (Vera Miles) και ένας αστυνομικός θα επισκεφτούν το μοτέλ, αναζητώντας τα ίχνη της γυναίκας. Αυτό που θα συναντήσουν, όμως, ξεπερνά και τις πιο τρομακτικές τους σκέψεις..

Χαρά Χατζηιωαννίδου

Μοιραστείτε το:

Comments