Θα πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας την εξής ερώτηση: Από τη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ χωρίς κανένας να μας έχει ρωτήσει, τι θα κάνουμε μ’ αυτό;

Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη δύσκολη αλλά εκπληκτική εμπειρία που μας προσφέρει η ζωή και να κάνουμε το παν για να ζούμε αρμονικά με τον εαυτό μας και με τους συνταξιδιώτες φίλους μας.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως τις περισσότερες φορές η δυστυχία πηγάζει από τον υπερβολικό φόβο και την ανησυχία που έχουμε για τον εαυτό μας. Αντιθέτως, το όφελος θα ήταν μεγάλο αν επενδύαμε όλες μας τι σκέψεις και προσπάθειες στην αντιμετώπιση πολύ πιο σοβαρών προβλημάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού, ζει μέσα σε τρομερή δυστυχία και πείνα, τη στιγμή που μια μικρή μειονότητα απολαμβάνει όχι απλά μια υπερβολική άνεση, αλλά ολόκληρη πολυτέλεια.

Η ελπίδα μου είναι πως κάποτε οι άνθρωποι θα καταλάβουν πως η ευτυχία σ’ αυτό τον κόσμο δεν αγοράζεται με τα υλικά αγαθά. Μονάχα με τη συμμετοχή στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μπορεί κάποιος να ευτυχίσει ή τουλάχιστον να έρθει σε αρμονία με τον εαυτό του.

Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι, Ιταλίδα γιατρός


Γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι καταθέτουν την άποψή τους και απαντούν στο αιώνιο ερώτημα…«Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments