Ο Ρούντολφ Μπελάρσκι γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1900 στην Πενσιλβανία  Με γονείς μετανάστες από την Γαλικία, ο Ρούντολφ πήγε σχολείο μέχρι τα δώδεκα και στη συνέχεια δούλεψε για μια δεκαετία σε ανθρακωρυχεία, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα ζωγραφικής μέσω αλληλογραφίας.

Το 1922 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει στο Pratt Institute. Οι σπουδές του διήρκεσαν 4 χρόνια και μια διετία αργότερα δίδασκε στο ίδιο ινστιτούτο.

Η πρώτη του δουλειά ήταν για λογαριασμό των εκδόσεων Dell σχεδιάζοντας εξώφυλλα και εσωτερικά περιοδικών κυρίως με πολεμικές ιστορίες, ενώ αργότερα εργάστηκε σε διάφορες εκδοτικές εικονογραφώντας δεκάδες τίτλους εντύπων. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μπελάρσκι κατετάγη στον Αμερικανικό οργανισμό Uso, σκιτσάροντας χιλιάδες πορτραίτα στρατιωτών.

Με το τέλος του πολέμου ήταν ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σκιτσογράφους και η φήμη του τον καθιστούσε περιζήτητο για τις εκδοτικές εταιρείες. Τις εικονογραφήσεις του κόσμησαν διάφορα περιοδικά μέχρι και το 1956 όπου έγινε καθηγητής στο «Famous Artists School» στο Κονέκτικατ για 16 χρόνια.

Πέθανε την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 83 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments