Ένα ατμοσφαιρικό βρετανικό μελόδραμα του 1923 με τίτλο «White shadow» ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Νέα Ζηλανδία, σε τρία καρούλια από τα συνολικά έξι, ενώ είναι άγνωστο αν υπάρχουν τα υπόλοιπα.

Το φιλμ αυτό έχει ιδιαίτερη αξία καθώς ο 24χρονος τότε Alfred Hitchcock ήταν ο βοηθός σκηνοθέτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο σεναριογράφος. Το πρώτο του σκηνοθετικό ντεμπούτο θα το έκανε δύο χρόνια αργότερα με την ταινία «Pleasure garden» το 1925.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούσε η Betty Compson σε ένα διπλό ρόλο, καθώς υποδυόταν δύο δίδυμες αδερφές. Η μία με αγγελική ψυχή και η άλλη όπως φαντάζεστε τελείως διαβολική.

«Η ανακάλυψη μέρους της ταινίας White shadow, προσφέρει μία ανεκτίμητη ευκαιρία στο να μελετήσουμε την οπτική και τις ιδέες του Hitchcock στο πρώιμό τους στάδιο», ανέφερε ο David Sterritt, Πρόεδρος της Εταιρείας Κριτικών Κινηματογράφου.

Το «White shadow» είναι μία από τις ταινίες βουβού κινηματογράφου που διασώθηκαν από τον Νεοζηλανδό συλλέκτη Jack Murtagh, που έφυγε από τη ζωή το 1989. Στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την διάθεση και τη διανομή της ταινίας.

Εικόνες από το φιλμ μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments