Δεν υπάρχει νόημα στη ζωή. Το να προσπαθούμε να βρούμε μια απάντηση είναι κάτι πέρα από όλους μας.

Ο κόσμος ίσως υποθέτει πως το νόημα στη ζωή έρχεται μέσω της θρησκείας, της οικογένειας, της εργασίας, της κοινωνικής θέσης. Όλα αυτά όμως είναι δικαιολογίες για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός πως βρισκόμαστε εδώ και κανένας δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο.

Τη ζωή καταστρέφουν οι αυταρχικές δυνάμεις και οι κυρίαρχες τάξεις όπως οι κυβερνήσεις, η αστυνομία, το εκπαιδευτικό σύστημα και η θρησκεία. Ο άνθρωπος δεν ήταν προορισμένος για να ασκεί εξουσία πάνω στους άλλους παρά μόνο στον  εαυτό του και να ζει μέσα από αμοιβαία εκτίμηση και αξιοπρέπεια. Πολλοί άνθρωποι τηρούν νόμους που στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν και τους υπακούν μέσω του φόβου αντί της ειλικρίνειας.

Πιστεύω σε μια μορφή αναρχίας ο οποίος είναι ένας όρος παρεξηγημένος και δεν έχει να κάνει με το χάος και τη βία. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που οδηγούν τον εαυτό τους προς μια πιο ελεύθερη ύπαρξη. Στην πραγματική αναρχία δεν υπάρχει χάος γιατί υπάρχει αυτοεκτίμηση και σεβασμός για τους ανθρώπους. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω την κοινωνία και τον κόσμο μας να εξελιχθεί προς μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν την ζωή ελεύθεροι.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να καταστρέφουν, θέλουν να δημιουργούν.

Amy Keim, μέλος του αναρχο-πανκ συγκροτήματος Nausea


Γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι καταθέτουν την άποψή τους και απαντούν στο αιώνιο ερώτημα…«Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments