Η Virginia Sterrett ήταν μια καλλιτέχνις με σύντομη καριέρα, που άφησε όμως πίσω της εικονογραφήσεις υπέροχης αισθητικής.

Γεννήθηκε το 1900 στο Σικάγο, με τις δυσκολίες της ζωής της και τα όνειρα της παιδικής της ψυχής, να καθορίζουν τη μετέπειτα δουλειά της. Έχοντας χάσει τον πατέρα της από μικρή ηλικία και με άρρωστη μητέρα, ανέλαβε από πολύ νωρίς το φορτίο να ζει την οικογένειά της.

Με το ταλέντο και το πάθος της για τη ζωγραφική, κατόρθωσε να πάρει την πρώτη της μεγάλη δουλειά από την εκδοτική εταιρεία Penn, ωστόσο, στην ηλικία των 19 ετών διαγνώστηκε πως έπασχε από φυματίωση.

Η Sterrett δεν το έβαλε κάτω και το 1920 έκανε την εικονογράφηση μιας συλλογής από Γαλλικά παραμύθια – «Old French Fairy Tales» της Κόμισσας του Σεγκύρ, με ιδιαίτερη επιτυχία. Έπειτα από ένα χρόνο εικονογράφησε μια σειρά από έργα για το «Tanglewood Tales», ένα βιβλίο για την εισαγωγή των παιδιών στην κλασική Ελληνική μυθολογία.

To 1923 και με την υγεία της να επιδεινώνεται, η Sterrett εισήχθη σε σανατόριο και πλέον δεν ήταν σε θέση να εργάζεται παρά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Το τελευταίο της έργο αλλά και το πιο δημοφιλές, είναι οι εικονογραφήσεις για τις «Χίλιες και μία νύχτες» που ολοκλήρωσε το 1928, δημιουργώντας με ευφάνταστη ποιότητα έναν κόσμο που ποτέ δεν είχε δει.

Το 1930 άρχισε να εικονογραφεί μια σειρά από έργα με τίτλο «Myths and Legends», ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να τα ολοκληρώσει. Η Virginia Sterrett πέθανε στις 8 Ιουνίου σε ηλικία 31 ετών από φυματίωση.

«Old French Fairy Tales»

«Tanglewood Tales»

Ο Οδυσσέας στο παλάτι της Κίρκης

Ο γίγαντας Ανταίος

Ο Θησέας και η Αριάδνη

Ο Ιάσων και η Μήδεια

Ιάσων και το Χρυσόμαλλο Δέρας

Ο Κάδμος σκοτώνει τον δράκο

Η Αρμονία

Η Ευρώπη και ο Ταύρος

Η Μήδεια ψηλά στους αιθέρες

Θαλάσσιες νύμφες

Το ρόδι της Περσεφόνης

«Χίλιες και μία νύχτες»


 

Διαβάστε επίσης:

Μοιραστείτε το:

Comments